Over ons

Oudejaarsploeg d’Olde togers zijn een in 1969 opgericht met als doel het voorkomen van vernielingen en “togen” door de plaatselijke jeugd rond de jaarwisseling. De ploeg bestaat uit jonge ongehuwde mannen van 16 jaar en ouder. We hebben momenteel 11 leden.

Het uniform van de oudejaarsploeg tijdens de jaarwisseling: Bodywarmer, rode halsdoek met klompje, pet, en klompen. Hieronder wordt een overall gedragen.

Het uniform van de oudejaarsploeg: Bodywarmer, rode halsdoek met klompje, pet, en klompen. Hieronder wordt een blauwe overall gedragen.

We houden ons onder andere bezig met:

Wat is togen

In de laatste maanden van een jaar wordt een actie uitgevoerd, meestal door een opmerkelijk voorwerp te ontvreemden. Rond de jaarwisseling komt dan meestal de aap uit de mouw en wordt alles (zo mogelijk) weer rechtgezet en krijgt de rechtmatige eigenaar zijn of haar voorwerp weer onbeschadigd terug.

De acties worden meestal uitgevoerd door vrijgezellenverenigingen en andere, speciaal hiervoor opgerichte, oudejaarsverenigingen. Met name in sommige dorpen in Noord-Nederland is dit een gebruik.

Bron: wikipedia

Er zijn nog wel oudejaarsploegen die tijdens de jaarwisseling togen, wij doen dit echter niet meer. In plaats daarvan organiseren wij een “stunt”. Waarmee wij inspelen op de actualiteit in het dorp. Een goed voorbeeld hiervan is het heropenen van het café.

Hoe word ik lid?

In de meeste gevallen word je automatisch uitgenodigd als je:

Mocht je aan deze eisen voldoen en ben je geïnteresseerd  maar ben je nog niet uitgenodigd? Benader dan gerust een van onze leden of stuur een mail naar: info@oldetogers.nl